Minden, ami egy tökéletes enteriőr mögött van

Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a tervezés egész folyamata mindig Önnel szoros együttműködésben történik. Számunkra kulcsfontosságú a gördülékeny kommunikáció, hogy valóban olyan enteriőr szülessen, ami a leginkább megfelel igényeinek. A tervezés és tanácsadás során olyan megoldásokat javaslunk, amelyek igazodnak az Ön terveihez, elvárásaihoz és költségkeretéhez is. Alapvetően meghatározó kérdések köré épül fel nálunk a folyamat. Ezek segítenek döntést hozni egy-egy területen belül és megfelelő irányt mutatnak a projekt kapcsán. 

 

Elhelyezkedés

Az első és legfontosabb kérdés meghatározni, hogy milyen jellegű helyiséget szeretne renoválni vagy újonnan kialakítani. Nálunk széleskörű megoldások várják, így akár saját otthona megteremtésében is készséggel állunk rendelkezésére. A lakások és házak esetében fontos tudnunk, hogy mi jellemző az adott ingatlanra. Gondolunk itt például arra, hogy új építésű-e, hány fő lakja a lakást, van-e kisgyermek, esetleg házikedvenc. Továbbá az is gyakori eset, hogy egy nyaralóról van szó, vagy esetleg egy olyan ingatlanról, amiben nem élnek életvitelszerűen. Családosok számára érdemes mérlegelni a hipoallergén és könnyen tisztítható burkolatok választását. Ha luxus környezet megalkotása a cél, akkor a merészebb vagy akár teljesen egyedi ötletekkel is érdemes tervezni. 

Irodai környezetben a forgalom és az irodaház jellege a fő irányvonal. Az irodák esetében célszerű az arculattal megegyező stílust választani, hiszen ez a dolgozók és az ügyfelek számára is harmóniát és pozitív összképet sugall. Az igénybevétel során pedig szem előtt kell tartani, hogy hányan dolgoznak az adott irodában, milyen bútorokkal van berendezve, van-e bármilyen különleges kérés, elképzelés esetleg egy pihenősarok, ahova más burkolat és más hangulat megteremtése a cél. Mivel egy irodaház esetében több kritériumnak kell megfelelni a burkolatok kiválasztása során, így a technikai jellemzők is nagyban befolyásolják a megvalósítást. Van-e megfelelő szennyfogó rendszer, milyen telepítések és műveletek engedélyezettek az épületben, milyen az aljzat stb. 

Éttermek és szállodák számára is megtaláljuk a tökéletes megoldást. Az éttermek esetében magától értetődő a nagy forgalom, a padló gyakori szennyeződése és a berendezések többszöri mozgatása is, amik sérülést okozhatnak a burkolat felületén. Szállodai viszonylatban is igazak az előbb említett tényezők, illetve a társalgó, étterem, folyosó és szobák más elvárásoknak, céloknak kell megfeleljen. Éppen ezért itt már kicsit tágabb körben is tudunk mozogni, hiszen a padlószőnyeg vagy egy prémium minőségű vinyl burkolat is kitűnő választás. 

Állapotmeghatározás

Ez egy újabb fontos kérdés a burkolatok tervezése és kiválasztása során. Új építésű épületek esetében a telepítés folyamata valamivel gyorsabb és egyszerűbb. A felújítás általában több meglepetést tartogat magában, hiszen fennállhat a beázás, penész veszélye vagy alapvetően a korábban szakszerűtlen telepítés is. Amennyiben egy meglévő burkolat újítása a cél, befolyásoló tényező a jelenlegi aljzat. Álpadló rendszer esetében leginkább a modul szőnyegeket ajánljuk. Öntött, esztrich rendszerek esetében pedig lehet tekercses padlószőnyeg is.

Forgalom nagysága

A forgalom és igénybevétel már korábban is említésre került, hiszen egy olyan felületről beszélünk, amely állandó külső behatásnak lesz kitéve. Ez természetesen a hely méretétől és jellegétől is függ, amivel egy új építésű épület esetében is számolni kell. Ezenkívül a tevékenységek köre is befolyásolja a burkolatok megválasztását és élettartamát is. Amennyiben a burkolat érintkezhet erősebb vegyszerekkel vagy nehéz eszközökkel, akkor erre való tekintettel egy kifejezetten nagy ellenállóságú burkolatot ajánlunk. 

Fenntarthatóság

Mára már elég fontos szerepet tölt be a cégek és magánszemélyek életében is a fenntarthatóság, ezért ennek mértékét is figyelembe vesszük. Számos olyan prémium minőségű burkolat található meg kínálatunkban, amelyek újrahasznosított anyagból vagy teljes mértékben természetes anyagból készülnek. Ezek a termékek gyakran magasabb árkategóriába tartoznak, de ez esetben nem “csak egy” burkolatról van szó, hanem a környezetvédelemről, a jövőről és a fenntarthatóság képviseléséről is. 

Tűzvédelmi szempontok

Tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen tűzvédelmi szempontoknak kell megfeleltetni a kiválasztott burkolatot. Minden anyagnak van egy bizonyos tűzállósági besorolása, ami jelzi, hogy mennyire ellenálló a tűzzel szemben és, hogy hozzájárul-e a tűz terjedéséhez.

Néhány padlóburkolat, különösen a padlószőnyegek és bizonyos szintetikus anyagok lángálló kezeléseket kapnak a biztonság érdekében. A megfelelő alátétek alkalmazása és a szakszerű telepítés további tűzvédelmet biztosít. A padlóburkolatok szerepet játszanak az épület általános tűzbiztonsági tervezésében. Az anyagoknak meg kell felelni az építési a tűzbiztonsági szabályozásoknak és nem akadályozhatják a menekülési útvonalat. 

Határidő

Már a projekt legelején tisztázni kell a határidőket, hogy az egész folyamat időmenedzsmentje megfelelő legyen Ön számára is. A beszerzési folyamatokra való tekintettel is hatalmas segítség, hogy tudjuk, mire mennyi idő van. Erre még nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk, ha egy különleges burkolatot, mintát vagy dizájnt szeretne. Ezenkívül a gördülékeny folyamat érdekében célszerű fontossági sorrendbe állítani a következőket: ár, minőség, határidő és dizájn. Ez Önnek is megkönnyíti az elképzeléseit és átláthatóbbá teszi a projektet. 

Költségkeret, szállítási & fizetési feltételek 

A költségek meghatározása után mintákat és termékeket mutatunk, hogy megkönnyítsük a döntési folyamatokat. Miután sikerült kiválasztani az Ön igényeinek és elképzeléseinek megfelelő burkolatokat, már csak a fizetési és szállítási feltételekkel kapcsolatban kell egyeztetnünk. Ezt követően kezdetét veszi a beszerzés, és a továbbiakban is bármilyen kérdés esetén állunk rendelkezésére! 

Forduljon hozzánk bizalommal, hogy együtt megvalósítsuk elképzeléseit! https://toptrade.hu/kapcsolat