PVC burkolatok

A PVC burkolatok alapanyaga a polivinil-klorid– hőre lágyuló, kémiailag ellenálló, kemény műanyag, ami az egyik legelterjettebb olajszármazék a világon. Tulajdonságainak köszönhetően és lágyítók hozzáadásával az alábbi tekercses burkolatok készülhetnek belőle.

Az alábbi két típusa különböztethető meg:

Homogén PVC padlók: az anyag teljes metszetében ugyanazt az összetételt és a mintázatot mutatja, amely általában egy hordozó rétegre kerül rá. Az utóbbi biztosítja a méretstabilitást.
Pl.: Forbo Sphera sorozatok

Heterogén PVC padlók: a burkolat egy áttetsző koptatóréteggel rendelkezik. A koptatóréteg alatt elhelyezkedő kép számos design lehetőséget kínál, ami esztétikailag a burkolat szépségét és felhasználási terület kiterjesztését nyújtja.
Pl.: Forbo Eternal

A tekercses PVC burkolatok, jól hegeszthetőek, hiszen a hegesztő zsinór azonos hőfokon olvad össze a padlóburkolattal.

Csúszásmentes padlók: homogén és heterogén is lehet, a PVC-be aluminium-trioxid, szilícium-karbid és kvarc szemcsék vannak keverve. Nyomás hatására a szemcsék biztosítják a tapadást, de a felület viszonylagosan sima marad.
Pl: Altro termékek. A burkolat anyaga baktérium- és gombaálló, MRSA ellen is védelmet nyújtó adalékot tartalmaz.

Előnyök:  a felhajtott íves lábazat könnyen kialakítható. A burkolat hegesztéssel hézagmentessé tehető, vízálló, vízzáró felületet alkot.

Alkalmazási területek: egészségügy, étterem és vendéglátás, ipari környezet

Altro

Több mint 100 éves múlttal rendelkező angol vállalat, a csúszásgátló, biztonsági melegburkolatok megalkotója.

Bővebben
Forbo

A Forbo Flooring Sytems mintegy 100 éve a beruházási PVC és linóleum padlóburkolatok globális piacának szereplőjeként, 60% világpiaci részesedéssel rendelkezik a linóleum burkolatok eladásában.

Bővebben