LVT burkolatok

Az LVT (luxury vinil tiles) burkolatok minden területen elterjedtek, a lakosság és a közület körében is. Felhasználási területük széles, legyen az vizes blokk, vagy padlófűtéssel rendelkező helyiség. A lakossági termékek 31-32-es kopásállóságúak, míg a közületi burkolatok 33-34-es besorolási osztályzattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően nagy forgalmú terekben is alkalmazhatóak (kiskereskedelmi egységek, irodák, szállodák, vendéglátó egységek, stb.) akár több színt és mintát is megjelenítve egy adott helységen belül burkolatváltó használata nélkül.

Az általunk forgalmazott vinil burkolatok között megtalálható 2,5 mm vastag verzió (ragasztást igényel), illetve az 5- 6 mm-es klikkes (ragasztást nem igényel).

Az LVT burkolat formája ugyancsak változatos: a szabályos négyzettől a hajópadló szerű hosszú téglalapig, ezekből szinte bármilyen design kialakítható, így adott a lehetőség az egyedi, más burkolatokból csak komoly kompromisszumok árán elérhető látvány megteremtésére.

Amtico LVT

A közel 60 éves gyár termékei nagy többségét Angliában gyártja, így a szállítási idő jelentősen lerövidülhet. Széles minta-, szín- és méretválasztékkal rendelkezik, melyek mellett bordűrök, gyárilag javasolt dizájnok, motívumok, illetve egyedi minták is kialakíthatóak az aktuális színpalettából.

Az Amtico által gyártott vinilek minden oldalról fózoltak, így természetes hatást nyújtanak az elkészült burkolatnak. Igény esetén saját anyagából készült fúgacsík is választható a burkoláshoz.

A termékek nagy része akusztikus verzióban is elérhető.

34-es kopásállóságú: Signature, Form

33-as kopásállóságú: Spacia, Access, Click Smart

31-es kopásállóságú: First

Pergo LVT

A Belgiumban található laminált burkolattal rendelkező gyár kibővítette kínálatát a vinil burkolattal.

32-es és 33-as kopásállóságú termékekkel rendelkezik ragasztott és klikkes kivitelben.

Mindkét verzióban megtalálható a kő-és a fahatású dizájn, amelyek kombinálhatóak egymással.

A Pergo rendelkezik a burkoláshoz szükséges alátétfóliákkal, színazonos, többfunkciós szegélyekkel, illetve színazonos lépcsőprofilokkal.

32-es kopásállóságú: Premium Click

33-as kopásállóságú: Optimum Click, Rigid Click, Optimum Glue

Amtico

Az Amtico International több mint fél évszázados múltra visszatekintő LVT (Luxury Vinyl Tile) gyártó cég, amely Angliában, Coventryben készíti termékei nagy részét.

Bővebben
Pergo

1977-ben szabadalmaztatta és kezdte el gyártani a svéd Perstorp az első laminált padlókat, és azóta is megőrizte piacvezető pozícióját.

Bővebben