Tartósság és esztétika egyszerre

A magas minőségű tapéták előnyei: tartósság és minőség

A nagy kopásállóságnak köszönhetően a tapéta hosszú időn át ékes dísze marad a belső tereknek, főként, hogy ezek a felületek a fények játékával képesek felülmúlni a képzeletet. 

Nem kell kompromisszumot kötni, hogy ízlésben is funkcionalitásban is megfeleljen elvárásainak. Egy nívós tapéta amellett, hogy az enteriőr kimagasló darabja, rendkívül praktikus választás. 

Nemcsak az esztétika fontos szempont a falak dekorálása esetében, hanem a strapabíróság is. Az innovatív technológiáknak köszönhetően mára már a mosható és lángálló tapéták igen népszerűek a szakemberek körében.

Számos vinyltapétánk szigorú nemzetközi követelményeknek megfelelő, garantáltan magas minőségű és időtálló választás. A nagy kopásállóság mellett fény-és karcálló, illetve lángmentes tulajdonsággal rendelkeznek. Ezek a jellemzők biztosítják a nagy forgalmú hotelek és irodák belső tereiben a kifogástalan enteriőrt.

 

Funkcionalitás és esztétika kombinációja: belső terek varázsa

Egyre több cég tartja fontosnak egy olyan környezet megteremtését, amelyben a munkavállalók és a vendégek is jól érzik magukat. Egy ideális tapéta irodai környezetben pozitív hatással van a munkavégzésre, segít a koncentrációban és fokozza a munkavállalók teljesítményét. Szállodai viszonylatban pedig döntő szerepe van az otthonos légkör megteremtésében és az elegáns tér megalapozásában.  

Érdemes meghatározni, milyen üzenetet szeretne közvetíteni, hiszen különböző stílusú tapéták eltérő eredményeket produkálnak. Az ügyfelek fogadására, meetingek tartására vagy egy rendezvényteremben teljesen más hatás a cél. Nem mindegy, hogy eleganciát, merészséget, egyedi arculatot vagy egy izgalmas részletet szeretne tükrözni a vállalatból.

A megfelelő motívumokkal és alakzatokkal különleges hatásokat tud elérni: ilyen a belső tér nagyítása, egy-egy exkluzív szoba vagy tárgyaló hangsúlyozása, ahol az üzleti partnereivel könnyen kialakítható a bizalmi kapcsolat. 

Rengeteg variáció várja a tapéták világában, hiszen a selyem-, pamut-, len- vagy akár gyapjúszálakból készült falburkolatok is sokoldalúan felhasználhatók és hosszú távú megoldást nyújtanak. 

A fényálló tapéták eleganciája: fény és szín harmóniája

A Vescom fényálló tapéták képesek optimalizálni a fényeloszlást az adott környezeteben, legyen szó tágas irodáról vagy akár egy szűk folyosóról. Ebből kifolyólag az energiahatékonyságot is tudja növelni, hiszen a fény megfelelő vezetése mellett akár kevesebb vagy semmiféle mesterséges fényforrás nem szükséges. Ezeket a tapétákat úgy tervezték, hogy megőrizzék színüket és megjelenésüket állandó és változó fényhatások mellett is. 

Kiváló minőségű pigmentekkel és színezékekkel gyártják, amelyek kevésbé hajlamosak a fakulásra. Ez a hosszú élettartamú falburkolat különösen fontos olyan helyeken, ahol bőséges a természetes fény, vagy ahol közvetlen napfénynek vannak kitéve. A szakemberek is magabiztosan ajánlják fényálló tapétákat, ugyanis a széles szín- és mintaválasztékon túl kreatívabb és merészebb tervezési lehetőségeket nyit meg. Jól kombinálhatók különböző fényforrásokkal, főként a mesterséges világítással könnyű kiemelni vagy más irányba terelni a helyiség hangulatát. 

Tökéletes hátteret biztosítanak azokon a helyeken, ahol értékes díjak, kitüntetések vagy fényképek vannak elhelyezve és ezek valamilyen fényforrás segítségével kerülnek középpontba. Tartós, egységes és ízléses alapot biztosítanak a különböző stílusoknak, miközben megőrzik a színek és minták élénkségét.

A karcálló tapéták hosszútávú megőrzése: praktikus és tartós megoldások 

Ahhoz, hogy a választott falburkolat időtálló és megnyerő maradjon, elegendő csupán pár alapvető tanácsot megfogadni.  

Szakszerű felhelyezés: bízza szakemberre a munkálatokat, hiszen a megfelelő telepítés képes megakadályozni az olyan problémákat, mint a buborékosodás vagy az elcsúszás.

Védelem: a folyosókon, fogadóhelyiségekben, konferenciatermekben használjon szegélyt, hogy megvédje a tapétát a bútorok vagy a vendégek közlekedése által okozott esetleges sérülésektől.

Bútorok elhelyezése: a bútorokat stratégiailag úgy helyezze el, hogy közvetlenül ne érintkezzenenek a falakkal. Használjon bútorpárnákat vagy ütközőket a székek és asztalok lábain, hogy minimalizálja a karcolások kockázatát.

Rendszeres tisztítás: enyhe, nem súroló hatású tisztítószerek és puha tisztítóeszközök, például mikroszálas törlőkendők vagy szivacsok használata ajánlott. Az erős vegyszerek vagy súrolószerek károsítják a tapéta felületét.

Színválasztás és minták: stílus és funkcionalitás egyensúlya

A szín- és mintaválasztás döntő szerepet játszik a stílus és a funkcionalitás közötti egyensúly megteremtésében. Az irodák és szállodák nemcsak épületek, hanem egyben a vállalat arculatának és kultúrájának otthona is. Ezért fontos, hogy az esztétikát és a praktikumot is figyelembe vegye az irodai környezet átalakításakor. Ahhoz, hogy megfelelő mértékben legyen jelen a dizájn és praktikum, fontos az alábbiakat mérlegelni. 

A választott színek legyenek összhangban a vállalat egészével, kifejezetten a logójával vagy a gyakran használt színeivel, elemeivel. A helyiségek kialakítása során fontos szem előtt tartani, hogy a különböző színek eltérő befolyással bírnak. A kék és zöld árnyalatok gyakran a nyugalomhoz és a fókuszhoz kapcsolódnak, míg az élénk színek, mint a vörös és a narancs, serkentő hatással rendelkeznek, de gyakran elvonják a figyelmet. A világosabb színek tágasabbá tehetik a kis irodákat, szobákat, míg a sötétebb színek hangulatos és meghitt légkört teremtenek. 

A visszafogott, finom minták vizuális látványt biztosítanak anélkül, hogy tolakodóak lennének vagy elvonnák a figyelmet. A geometrikus minták kissé feltűnőbbek, de modern megjelenést biztosítanak. A természeti témájú tapéták pedig nyugodtságot és kiegyensúlyozottságot sugallnak. 

Érdemes megkérdezni több munkatársat is a tervezett szín- és mintapreferenciákkal kapcsolatban, hiszen az ő véleményük is segíthet egy befogadóbb és vonzóbb munkaterület kialakításában. 

Amennyiben pedig szakértői segítségre és tanácsadásra van szüksége, keressen minket, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást, amely mind designban, mind funkcionalitásban a lehető legtöbbet kínálja majd. Vegye fel velünk a kapcsolatot: https://toptrade.hu/kapcsolat