Textíliák

A tapétáiról már méltán ismert Vescom gyár a textíliák gyártásában is jeleskedik és ebben a kategóriában is széles kínálatot vonultat fel.

A Vescom függönyök minden igényt kielégítenek a különböző funkcióknak megfelelően, amelyek ezáltal bármilyen közületi függönyözést lehetővé tesznek, hiszen a választékos dizájn mellett a magas minőség és a szigorú európai szabványoknak való megfelelés sem maradhat el, amely a Vescom textíliák megbízható alkalmazását biztosítják a különböző enteriőrökben.

A fényáteresztő függönyök szerepükből adódóan dekorációs célt szolgálnak oly módon, hogy beengedve a fényt az adott térbe a ki-belátást nem gátolják, miközben diszkréten öltöztetik a helyiséget. Egy sűrűbb szövésű fényáteresztő függöny működhet akár térelválasztóként is, vagy éppen a kíváncsi szemek elől egy kis sejtelmességet adva takarást biztosíthat.

Vékony, könnyed anyaguk ellenére a fényáteresztő függönyök között megtalálhatók az akusztikus függönyök is, amelyek speciális hangelnyelő tulajdonságuknak köszönhetően optimalizálják az adott tér akusztikáját, a hagyományos fényáteresztő anyagoknál ötször nagyobb hatással nyelik el a kellemetlen, koncentrációt nehezítő visszaverődő hangokat, speciális felületüknek és a gyártási technológiának köszönhetően. A Vescom akusztikus függönyeinek akusztikus hangelnyelő mutatója αw 0,5 és αw 0.8 közötti tartományban helyezkedik el, a maximális αw 1,0 értékhez viszonyítva.

A sötétítő függönyök széles kínálata betöltött funkciójuk alapján könnyen áttekinthetők.
A blackout és dimout függönyök fényzáró tulajdonsággal rendelkeznek, nagyszerűen hozzájárulva ezzel komfortérzetünkhöz. Gondoljunk csak egy hotel vagy kórház szobájára, ahol a pihenés és feltöltődés szükséglete az elsődleges, és ahol fontos szerepet kap a fényzáró függöny megléte. A Vescom valamennyi lángmentes függönye megfelel a közületbe szánt textíliákkal szemben támasztott szigorú követelményeknek, amely paraméterek alkalmassá teszik konferenciatermek, irodák, előadótermek vendéglátóipari egységek, színházak függönyözésére is, ahol bizonyos fényzáró funkciónak teljesülnie kell.

A Vescom black out függönyök 100%-ban blokkolják a beszűrődő fényt, köszönhetően a gyártás során az anyagba juttatott szénszálaknak és a hátoldalukat fedő speciális bevonatnak.
A Vescom dim out függönyök fényzáró szerepe sem hanyagolható el, amely a black out anyagokétól csupán pár százalékkal marad el. Előnyük, hogy hátoldaluk kiválóan harmonizál a függöny anyagával, így üvegfelületek függönyözése esetén mindkét oldalról esztétikus látványt nyújt.

A hagyományos sötétítő függönyök, más néven dekorfüggönyök ugyan speciális fényzáró képességgel nem rendelkeznek, az enteriőrt hangulatosan díszítik és otthonossá teszik.
A Vescom valamennyi függönye magas minőségű anyag, ahol inkább a visszafogott színek és struktúrák dominálnak, a selyem-, gyapjú- és lenhatású anyagok érzetét adva.

Egészségügyi intézmények függönyözésekor sokszor követelmény az antibakteriális függöny, amelyre a Vescom magas hőfokon mosható függönyei kínálnak megoldást, hiszen ezek a textíliák extrém magas hőfokon, akár 70 fokon is moshatóak, további zsugorodás nélkül. Mivel a baktériumok, vírusok, poratkák megsemmisítéséhez minimum 60 fokra van szükség, az antibakteriális hatás ezáltal teljesül.

Egyedi dizájnfüggönyök megvalósítása esetén csak a képzelet szabhat határt. Legyen szó bármilyen enteriőrbe a tervező által megálmodott mintáról, színösszeállításról, a Vescom digitálisan nyomtatott függönyei segítenek ezek tökéletes megvalósításában. Különböző minőségekben választhatók, az egyedi elképzelések fényáteresztő, dimout és blackout függöny anyagokra egyaránt nyomtathatók, meghagyva a közületi termékekkel szemben támasztott követelményeknek való megfelelést.

A textíliák széles kínálatát a Vescom bútorkárpitjai teszik teljessé, amelyek közt összetételüket tekintve megtalálható a hagyományos bútorszövet, mohair, bársony, gyapjúkárpit mellett a kiemelkedően magas strapabírással rendelkező lemosható vinyl bútorkárpit is. A pamut hátoldallal rendelkező vinyl kárpitanyagok erőssége, hogy nagyon jól tisztán tarthatóak, így a magas igénybevételű terekben, mint kórházak, vendéglátóipari egységek vagy irodák, kiválóan alkalmazhatóak.

A Vescom bútorkárpitok kifejezetten magas koptatóréteggel rendelkeznek, ami 80.000 feletti martindale értéket jelent minden esetben.

Vescom

A méltán neves holland Vescom vállalat több magas minőségű termékcsoport gyártásában is jeleskedik.

Bővebben