LVT burkolatok

Az LVT (Luxury Vinyl Tiles) burkolatok minden területen elterjedtek, a lakosság és a közület körében is. Felhasználási területük széles, legyen az vizesblokk, vagy padlófűtéssel rendelkező helyiség. A lakossági termékek 31–32-es kopásállóságúak, míg a közületi burkolatok 33–34-es besorolási osztályzattal rendelkeznek. Ennek köszönhetően nagy forgalmú terekben is alkalmazhatóak (kiskereskedelmi egységek, irodák, szállodák, vendéglátó egységek stb.), akár több színt és mintát is megjelenítve egy adott helyiségen belül, burkolatváltó használata nélkül.

Az általunk forgalmazott vinylburkolatok között megtalálható 2,5 mm vastag verzió (ragasztást igényel), illetve az 5–6 mm-es klikkes (ragasztást nem igényel).

Az LVT burkolat formája ugyancsak változatos: a szabályos négyzettől a hajópadlószerű hosszú téglalapig, ezekből szinte bármilyen dizájn kialakítható, így adott a lehetőség az egyedi, más burkolatokból csak komoly kompromisszumok árán elérhető látvány megteremtésére.

Amtico LVT

Az idén 60 éves gyár termékeinek nagy többsége Angliában készül, így a szállítási idő jelentősen lerövidülhet. Széles minta-, szín- és méretválasztékkal rendelkezik, melyek mellett bordűrök, gyárilag javasolt dizájnok, motívumok, illetve egyedi minták is kialakíthatóak az aktuális színpalettából.

Az Amtico által gyártott vinylek minden oldalról fózoltak, így természetes hatást nyújtanak az elkészült burkolatnak. Igény esetén saját anyagából készült fugacsík is választható a burkoláshoz.

A termékek nagy része akusztikus verzióban is elérhető.

34-es kopásállóságú: Signature, Form

33-as kopásállóságú: Spacia, Access, Click Smart

31-es kopásállóságú: First

Pergo LVT

A Belgiumban található laminált burkolattal rendelkező gyár kibővítette kínálatát a vinylburkolattal.

32-es és 33-as kopásállóságú termékekkel rendelkezik ragasztott és klikkes kivitelben.

Mindkét verzióban megtalálható a kő- és a fahatású dizájn, amelyek kombinálhatóak egymással.

32-es kopásállóságú: Premium Click

33-as kopásállóságú: Optimum Click, Rigid Click, Optimum Glue

Amtico

Az Amtico International több mint fél évszázados múltra visszatekintő LVT (Luxury Vinyl Tile) gyártó cég, amely Angliában, Coventryben készíti termékei nagy részét.

Bővebben
Pergo

1977-ben szabadalmaztatta és kezdte el gyártani a svéd Perstorp az első laminált padlókat, és azóta is megőrizte piacvezető pozícióját.

Bővebben